hidden-figures

Hidden Figures- Kayıp Sayılar

Harika bir film. Film gerçek olaylardan alınmış ve gerçekte yaşamış 3 kadının hayatını anlatıyor. Bu kadınlar NASA da çalışıyorlar ve o devirde daha bilgisayarlar icat edilmemiş ve bu hesaplamaları yapan insanlara bilgisayar deniyor.
Film 1960 larda geçiyor ve o dönemde ABD de kadın küçümseniyor birde bunlar siyahi olursa bu küçümseme+ırkçılık olarak iki katına çıkıyor. Ancak bu yüksek derecede ileri zekalı ve akıllı bayanlar bu zorlukları aşıyor ve aştıkça kendilerini yeniliyor. Bu açıdan film mükemmel bir konuyu işlemiş. Bir çok alanda olduğu gibi uzay alanında en önemli sıçramalar bayanlar sayesinde oluyor. Elbette bu kolay olmuyor.

Diğer bir açından da ele alırsak demek ki toplumsal ilerleme ancak toplumun kadın -erkek beraber çalışması ile mümkün olabilir bunlardan bir tanesi eksik olursa bu imkansızdır, film adeta bunu da kanıtlıyor.

Daha fazla anlatarak tadını kaçırmak istemiyorum bu filmi mutlaka izleyiniz. İyi seyirler.


ERCAN KOÇLAR Hakkında

Çalışmalarım çocukken başladı kolonyalı kağıtları yakmak, ilaçları birbirine katmak gibi değişik deneylerim vardı. Kimya kitabında elektroliz ile suyun hidrojen ve oksijene ayrıldığı ve hidrojenin yandığını yazıyordu, o zamanlarda aklım almıyordu sudan nasıl yanan....Devamını okumak için tıklayınız ;)